BBQ trends voor 2018 deel 2

Opvallende barbecue trends proberen wij elk jaar weer voor je in kaart te brengen. Voor 2018 zijn er weer en boel nieuwe barbecue trends en ontwikkelingen die onze aandacht als barbecue enthousiasten weet te trekken. Eerder hebben we al een deel van de barbecue trends voor 2018 besproken deze kun je teruglezen, Barbecue trends voor 2018 deel 1. Omdat er nog veel meer opvallende ontwikkelingen zijn op barbecue gebied hebben we een tweede lijst gemaakt met nog meer barbecue trends voor 2018.

Creatief barbecueën met de zoutsteen.

Als we spreken over een zoutensteen denk je waarschijnlijk een zo’n steen die je weleens ziet liggen in de wei voor koeien. Met name met warme weer likken koeien aan deze stenen om beter vocht vast te kunnen houden. Maar de zoutsteen kun je ook gebruiken tijdens het barbecueën. De zoutsteen komt in verschillende vormen en lijken een beetje op marmer. Het idee is dat je het je product gaart op de zoutsteen. De steen kan een hitte verdragen van 360 graden en marineert je vlees of vis al tijdens het bakken. De smaak die de zoutsteen afgeeft aan de vlees of vis is niet te vergelijken met normaal zout maar heeft een complexere smaak dankzij de vele mineralen die de steen bevat. Zoutsteen kopen?

Het hele jaar door barbecueën

Barbecueën doe je van oorsprong natuurlijk het meest tijdens de zomermaanden. Dan kun je lekker buiten genieten van het weer en lekker eten. Maar barbecue wordt steeds vaker door het hele jaar door gedaan. Een opkomende barbecue trend is dat we niet alleen in de zomer barbecueën maar steeds vaker de barbecueën aanmaken tijden andere jaargetijden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van een kerstkalkoen op de barbecue, echt eens iets anders.

Van hobbykok naar pro

De populariteit van barbecue is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Best gek als je bedenkt dat er juist op dit moment een op tegengeluiden zijn vanuit de milieuclubs die het liefst zien dat er alleen maar noten en pitten gegeten worden en dan liefst ook nog rauw. We zien dat veel hobbykoks steeds professioneler aan de slag gaan met het barbecueën en sommige barbecueën echt tot een waar kunst weten te verheffen.

Met trots wordt een gebraden stuk vlees gedeeld op Instagram en recepten ervaringen worden uitgewisseld op één van de vele barbecue community en websites waar hobbykoks massaal samen resultaten en ervaringen bespreken. De hobbykok is allang geen onhandige Harrie meer die in de weer gaat met spiritus en geblakerde stukken vlees serveert maar een enthousiaste liefhebber die met kennis en toewijding een maaltijd bereid op de barbecue. Wil je ook je eigen barbecue skills aanscherpen? Dan raden we je dit boek aan om de basisprincipes van het barbecueën onder de knie te krijgen.

Duur, Groot en ecologisch verantwoorde vlees of vis,

Vergeet speklapjes en karbonaadjes, de meest belangrijk barbecue trend van 2018 is wat ons betreft het bereiden van grote stukken kwaliteitsvlees. De Nederlandse manier van barbecueën is vaak zoveel mogelijk en goedkoop mogelijk kiloknallers barbecueën en wegwerken. Vergeet dat helemaal, de trends voor de 2018 wordt het bereiden van grote stukken kwaliteit vlees. Het liefst dure stukken biologische vlees of ecologisch gevangen vis en schaaldieren.

Wat ons betreft een prima ontwikkeling in meerdere opzichten. Er komt meer aandacht voor duurder vaak beter vlees, dat vlees wordt meestal aangeschaft bij een vakhandel in plaats van een grote supermarkt. Bovendien ligt de nadruk meer de beleving en smaak, dan in wegewerken van zoveel mogelijk goedkoop geproduceerd vlees. Bovendien kun je eigenlijk alleen barbecue en slowcooken met grote stukken vlees. Heb je honger en ben je niet kieskeurig gaan dan naar de snackbar voor een berenhap. Win, win.

 

Geef een reactie