Pincanha bereiden op de barbecue

Als je aan barbecue denkt dan denk je aan vlees. Maar heb je weleens gedacht aan Picanha, Picanha wat is dat? Dat is veel gehoorde vraag als je de naam laat vallen van dit immens populaire stukje barbecue vlees.

Wat is Picanha, Picanha is een relatief goedkoop stuk vlees dat snel aan populariteit wint. Om precies te zijn, Picanha is het staartstuk van het rund en het meest gegeten stukje vlees in de Zuid-Amerikaanse keuken. Pincanha is voornamelijk erg geliefd in veel delen van Zuid-Amerika. Wat een Picanha vlees typeert is het dunnen witte vetrandje dat het vlees extra sappig een smaakvol maakt zeker wanneer je het klaarmaakt op de barbecue. Picanha moet je garen als rosbief en dat is dus een delicaat proces omdat je wil voorkomen dat het te gaar wordt.

Hoe smaakt Picanha?

De smaak van Picanha is die van entrecote. Mals en sappig met veel smaak. Het bevat heel weinig vet in het vlees, daarom moet je het perfect koken om het niet taai te maken.

Kun je Picanha online kopen?

Ja, de jongens bij https://beefensteak.nl hebben fantastische Picanha te koop en kunnen naar elke locatie binnen 24 uur word verzonden! U hoeft er alleen voor te zorgen dat het in voorraad is alsof het snel uitverkocht is. Klik hier om meer te zien.

Hoe maak je zelf lekker Picanha op de barbecue?

 • Koop een pichana (ook bekend als de top-lendenbontkap in de VS). De mijne was 2,8 lbs (1,27 kg), maar ze zouden eigenlijk minder dan 2,5 lbs (1,13 kg) moeten zijn van wat ik heb gelezen.
 • Haal het uit de koelkast en dep het droog.
 • Snijd eventuele zilveren huid of overtollig vet af aan de onderkant.
 • Schroei de vetkap bovenop in een gearceerd patroon, zorg ervoor dat je diep snijdt, maar niet in het vlees zelf.
 • Zout de Picanha vrij zwaar, ik gebruik in totaal misschien 3 theelepels en laat het dan op het aanrecht staan ​​om op kamertemperatuur te komen. Je wilt dat het minstens 45 minuten met het zout erop zit. Zorg ervoor dat je een grover zout gebruikt. Ik ben er vrij zeker van dat degene die ik heb gebruikt een middelgroot zout is.
 • Krijg wat houtskool in een schoorsteen starter, wanneer het wordt verrast, giet alle kolen naar een kant van de grill.
 • Vet het grillrooster aan de andere kant van de kolen licht in en plaats het Pichana-vet met de kant naar boven.
 • Laat 20 minuten aan deze kant koken. Ik kookte in deze tijd met het deksel, maar het leek niet zoveel vet te produceren, ik denk dat het beter is om het deksel eraf te houden.
 • Draai en kook nog eens 20 minuten of totdat het ongeveer (46C) 10 is. Plaats het nu direct boven de kolen, met de vetkant naar beneden. Het druipende vet veroorzaakt waarschijnlijk enige opflakkeringen, je kunt het vlees een paar seconden van de kolen halen om ermee te stoppen, het afdekken met een deksel of spuiten met een spuitfles.
 • Zodra het vet mooi bruin is, draai het om en doe hetzelfde op de bodem.
 • Laat het vlees ten minste 10 minuten rusten en snijd het vervolgens in korrelvorm. Ik was ongeduldig en wachtte slechts 5 minuten en een deel van het sap liep naar buiten, het was nog steeds ongelooflijk sappig.

Het eindproduct, super mals en een fantastische smaak!Picanha bbq maken

Tip: En hier is nog een goede tip. Als je Picanha gaat klaarmaken moeten de kolen roodgloeiend zijn, zelfs als je je vlees je wil dat het vlees rauw van binnen moet blijven. Het moet ook een beetje langer rusten dan de meeste steaks, omdat het Picanha de neiging heeft om dikker te zijn dan bijvoorbeeld filet. Eet smakelijk!

Geef een reactie