Of je nu voor het eerst achter de grill staat of gewoon wat simpele inspiratie zoekt voor je volgende tuinfeest: deze beginner-proof BBQ-recepten zorgen gegarandeerd voor succes. Extra handig: bij elk recept lees je ook welk type barbecue het beste past bij het gerecht. Geen stress, alleen lekker eten!
🥩 1. Klassieke hamburgers met een twist
Perfect voor: Houtskoolbarbecue of gasbarbecue
Waarom dit werkt:
Een hamburger is simpel, maar je kunt hem makkelijk opleuken met gekarameliseerde ui, cheddar, jalapeños of een BBQ-saus. Houtskool geeft extra rooksmaak, maar gas is sneller en makkelijker.
Tip: Gebruik een gietijzeren grillplaat voor mooie grillstrepen en een sappige burger.
🍢 2. Gekruide kipspiesen met paprika en ui
Perfect voor: Elektrische barbecue of gasbarbecue
Waarom dit werkt:
Makkelijk te maken, snel gaar en geen gedoe met rauwe kip als je controle houdt op de temperatuur. Vooral op een contactgrill of elektrische BBQ perfect te bereiden, ook op het balkon.
Tip: Marineer de kip minstens 2 uur van tevoren voor extra smaak!
🧀 3. Gegrilde halloumi met courgette en citroen
Perfect voor: Houtskool-, gas-, of elektrische BBQ
Waarom dit werkt:
Halloumi smelt niet, dus het is ideaal voor beginners. Voeg wat olijfolie en citroensap toe, en je hebt een vegetarisch topgerecht.
Tip: Gebruik een grillmandje of spies om het draaien makkelijk te maken.
🌭 4. Hotdogs met gekarameliseerde ui en mosterdsaus
Perfect voor: Draagbare barbecue (bijv. voor in het park)
Waarom dit werkt:
Hotdogs zijn makkelijk mee te nemen én te bereiden. Een draagbare BBQ zoals de Weber Go-Anywhere of NomadiQ is ideaal voor snelle grillgerechten.
Tip: Kies voor verse worsten van de slager i.p.v. fabrieksworsten – dat proef je!
🐟 5. Zalmfilet met citroen en dille in aluminiumfolie
Perfect voor: Gas- of elektrische BBQ
Waarom dit werkt:
Door zalm in aluminiumfolie te garen met kruiden en citroen voorkom je dat het uit elkaar valt of uitdroogt. Geen gedoe, wél veel smaak.
Tip: 10–12 minuten op medium hitte en je zalm is perfect gaar.
🫑 6. Gegrilde groenten (paprika, aubergine, champignons)
Perfect voor: Alle soorten barbecues
Waarom dit werkt:
Makkelijk, gezond en perfect als bijgerecht. Groenten grillen geeft ze een zoetige smaak en een mooie textuur. Ook goed om restjes op te maken.
Tip: Gebruik een groentekorf of prik ze op een spies.
Bezoekersaantallen: 176