De Kleinste, Maar De Beste

Ik barbecue al jarenlang. Grote kamado’s, keramische grills, gasbarbecues, elektrische modellen noem het, en ik heb het geprobeerd. Barbecues komen in allerlei vormen en maten, met soms meer toeters en bellen dan een gemiddelde keuken. Maar als ik na al die jaren één barbecue mee mocht nemen naar een onbewoond eiland  letterlijk dan koos ik zonder twijfel voor de Weber Go-Anywhere.

Misschien niet het eerste model dat je zou overwegen. Hij oogt simpel, klein, misschien zelfs een beetje ‘basic’. Maar schijn bedriegt. Deze barbecue is briljant in z’n eenvoud en daar schuilt juist de kracht.

Geen poespas, gewoon goed

Je zet ‘m neer, klapt ‘m open, gooit er wat kolen in – en je bent onderweg. Hij is snel heet, zuinig met brandstof, en je hebt er controle over. Door het deksel kun je echt garen, niet alleen grillen. Vlees blijft sappig, vis blijft heel, groenten krijgen smaak.

Dat is voor mij het verschil tussen barbecueën en koken op vuur.

Compact vakmanschap

Alles zit erin: eenvoud, stevigheid, balans. Je voelt aan alles dat iemand hierover heeft nagedacht. Niks is toevallig. Hij is klein, maar niet krap. Licht, maar niet fragiel. En je neemt ‘m gewoon mee als een koffertje. Het is een barbecue waar je op kunt bouwen

Voor wie snapt wat vuur betekent

Koken op vuur is emotie. Je werkt met tijd, hitte, aandacht. Deze barbecue snapt dat. Hij dwingt je niet om moeilijk te doen, hij helpt je juist om het goed te doen. Gewoon een mooi stuk vlees, een beetje olie, verse kruiden. Meer heb je niet nodig.

Dit is ‘m

Als ik het simpel hou, hou ik het goed. En de Weber Go-Anywhere is daar een voorbeeld van. Klein, eerlijk, effectief. Een stukje vakwerk dat doet wat het moet doen, zonder show, zonder trucjes. Net als in de keuken: als de basis klopt, hoef je niets te verbergen.

 

Dus ja – als ik nog maar één barbecue mocht meenemen? Dan wist ik het wel.

Bezoekersaantallen: 108

Reacties zijn gesloten.