De Eerste Pellet Pizzaoven, De Ooni Fyra!

Ooni Fyra pizzaoven recensie

Compact, en degelijke materialen

Ooni is een bedrijf dat zich richt op het maken van houtgestookte en gasgestookte pizzaovens voor thuisgebruik. Ze bieden een reeks verschillende pizzaonven modellen aan, van compacte, draagbare ovens tot grote, professionele ovens die speciaal zijn ontworpen voor het maken van pizzas op grote schaal.

De Ooni Fyra pellet pizzaoven is een uitstekend apparaat voor het maken van verse, heerlijke pizzas. Ik heb het zelf gebruikt en was onder de indruk van hoe snel het apparaat opwarmt en hoe gemakkelijk het is om pizzas te maken met behulp van de pelletbrandstof. De oven bereikt hoge temperaturen van 500 graden Celsius en heeft een grote bakplaat waarmee je gemakkelijk meerdere pizzas tegelijk kunt bakken.

Géén hout meer hakken.

Houtpellets zijn kleine, cilindervormige staafjes die worden gemaakt van houtafval, zoals zaagsel, houtmeel en kleine stukjes hout. Ze worden gebruikt als brandstof in houtpelletkachels en -ovens en zijn een milieuvriendelijke, duurzame manier om huizen en gebouwen te verwarmen.

De pizza’s schuif je er makkelijk in.

Houtpellets zijn ook een goede optie voor het maken van pizzas, omdat ze een constante, gelijkmatige warmte leveren, wat resulteert in een perfect gebakken pizza met een knapperige, goudbruine bodem en een sappige, smaakvolle vulling. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en smaakvolle manier om pizzas te bakken, dan kan het gebruik van houtpellets een goede optie zijn.

Er zijn een aantal dingen die de Ooni Fyra pellet pizzaoven zo goed maken:

 1. Hoge temperatuur: De Ooni Fyra bereikt hoge temperaturen van 500 graden Celsius, wat betekent dat je pizzas in een mum van tijd kunt bakken met een knapperige, goudbruine bodem en een sappige, smaakvolle vulling.

 2. Gemakkelijk te gebruiken: De Ooni Fyra is gemakkelijk te gebruiken, met een thermometer op het deksel om de temperatuur te controleren en een grote bakplaat waarop je gemakkelijk meerdere pizzas tegelijk kunt bakken.

 3. Duurzame brandstof: De Ooni Fyra gebruikt houtpellets als brandstof, wat een milieuvriendelijke en duurzame optie is. Houtpellets zijn ook gemakkelijk te transporteren en op te slaan.

 4. Gemakkelijk te reinigen: De Ooni Fyra is gemakkelijk te reinigen, met een grote bakplaat van roestvrij staal die gemakkelijk te verwijderen is en een gemakkelijk te reinigen ovenkamer.
 5. Compact en draagbaar: De Ooni Fyra is een compact en draagbaar apparaat, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergen wanneer hij niet in gebruik is.

Al met al is de Ooni Fyra een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken, efficiënte en smaakvolle manier om pizzas te maken.

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk te gebruiken, efficiënte en smaakvolle manier om pizzas te maken, dan is de Ooni Fyra pellet pizzaoven zeker een aanrader. Maak je zelf pizza’s? Dan is de aanschafprijs van € 299,00 zeker te rechtvaardigen, wij raden je aan om de Ooni Fyra te kopen.

Een pizzarecept om te proberen;

Ingrediënten:

 • 250 gram bloem
 • 15 gram gist
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel suiker
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 150 milliliter warm water
 • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld tomaat, kaas, ham, champignons, etc.)

Bereidingswijze:

 • Meng de bloem, gist, zout en suiker in een kom. Voeg de olijfolie en het warme water toe en meng het tot een glad deeg. Kneed het deeg vervolgens goed door.
 • Laat het deeg vervolgens een uur rijzen op een warme, vochtige plek.
 • Verwarm de Ooni Fyra pellet pizzaoven tot 500 graden Celsius.
 • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter en leg het op de bakplaat van de oven.
 • Voeg de vulling naar keuze toe en bak de pizza in ongeveer 8-12 minuten goudbruin en gaar.
 • Haal de pizza uit de oven en serveer direct, je kan eventueel een vers blaadje basilicum op de pizza doen.

Eet smakelijk en bedankt voor het lezen van deze review!

Geef een reactie