Kipspiesjes zijn altijd een hit op de barbecue en deze variant met pindasaus is geen uitzondering. De kipspiesjes worden gemarineerd in een smaakvolle mix van sojasaus, gember en knoflook en gegrild tot ze perfect gaar zijn. De romige pindasaus maakt het geheel helemaal af. Serveer de kippenspiesjes met pindasaus als voorgerecht of als hoofdgerecht met een salade.
Stappenplan:
- Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
- Meng de sojasaus, sesamolie, honing, gember, knoflook en peper in een kom.
- Voeg de kipblokjes toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
- Dek de kom af en laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Rijg de kipblokjes aan spiesjes en verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Grill de kipspiesjes ongeveer 10-12 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas, sojasaus, honing, azijn, knoflook en hete saus in een kom te mengen.
- Voeg warm water toe om de saus dunner te maken, indien gewenst.
- Serveer de kipspiesjes met de pindasaus en eventueel wat gehakte pinda’s en lente-ui als garnering.
Ingrediënten:
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1/4 kopje sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- zwarte peper naar smaak
- 1/2 kopje pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel hete saus
- warm water om de saus dunner te maken (optioneel)
- gehakte pinda’s en lente-ui als garnering (optioneel)
Calorieën per 100 gram: 218 kcal
Bezoekersaantallen: 30