Grill de Ultieme Ribeye Steak: De Beste Tips en Trucs

Een ribeye steak is een van de meest populaire en smaakvolle soorten vlees dat er is. Het is een stuk van de ribben van een rund, waardoor het veel marmering heeft en dus veel smaak. Helaas is het ook een van de duurdere opties als het gaat om vlees. Het is daarom van groot belang dat je weet hoe je het op de juiste manier moet grillen, zodat je de smaak en de textuur optimaal kunt benutten.

Grill de Ultieme Ribeye Steak_ De Beste Tips en Trucs-1

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een ribeye steak het beste op een hoge temperatuur gegrild wordt. Dit betekent dat je de grill of barbecue op hoog vuur moet zetten. Het is ook belangrijk om te zorgen dat de grill schoon is, zodat het vlees direct contact maakt met de hittebron.

Voordat je begint met grillen, moet je de ribeye steak even laten komen op kamertemperatuur. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Voeg ook wat zout en peper toe aan het vlees voordat je het op de grill legt. Dit zorgt voor een extra smaakboost.

Leg de ribeye steak nu op de grill en gril het vlees ongeveer 4-5 minuten per kant. Dit is voor een medium rare steak. Als je liever een medium of medium well steak wilt, gril je het vlees langer. Gebruik een vleesthermometer om de juiste gaartijd te bepalen. Een medium rare steak heeft een kerntemperatuur van ongeveer 53 graden Celsius.

Wanneer de steak gaar is, haal je het van de grill en laat je het even rusten voordat je het aansnijdt. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het vocht zich verdeelt en het vlees juicier wordt.

Een ribeye steak op de juiste manier grillen is een investering waard. Door de hoge kwaliteit van het vlees en de juiste bereidingstechnieken kun je genieten van een smaakvolle en sappige steak. Vergeet niet om het vlees op kamertemperatuur te laten komen, voeg zout en peper toe, en gril het op hoge temperatuur. En laat het rusten voordat je het aansnijdt, zodat je kunt genieten van de volledige smaak en textuur van deze dure, maar heerlijke ribeye steak.

Benodigdheden:

 • Grill of barbecue
 • Vleesthermometer
 • Spatel of tang
 • Snijplank
 • Keukenfolie (optioneel)

Ingrediënten:

 • 1 ribeye steak van goede kwaliteit
 • Zout en peper naar smaak

Instructies:

 1. Zet de grill of barbecue op hoog vuur.
 2. Laat de ribeye steak op kamertemperatuur komen voordat je begint met grillen.
 3. Breng de steak op smaak met zout en peper.
 4. Leg de ribeye steak op de grill en gril het vlees ongeveer 4-5 minuten per kant voor een medium rare steak. Gebruik een vleesthermometer om de juiste gaartijd te bepalen.
 5. Haal het vlees van de grill en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
 6. Serveer de ribeye steak met bijvoorbeeld een salade of een aardappelgerecht en geniet van de smaakvolle en sappige steak.

Optioneel:

 • Als je de steak nog juicier wilt maken, kun je hem een paar minuten in keukenfolie wikkelen voordat je hem op de grill legt. Dit helpt om het vocht vast te houden in het vlees.
 • Voeg eventueel kruiden naar smaak toe, zoals knoflook, tijm, rozemarijn, etc.

Reacties zijn gesloten.