Luister, ik ben geen vegetariër, maar ik kan je vertellen dat deze Portobello Mushroom Burgers de moeite waard zijn. Deze grote paddestoelen zijn gevuld met smaak en textuur, en als je ze op de juiste manier bereidt, kan je een burger ervan maken die elke carnivoor zal bewonderen. Dit recept is een must-try voor iedereen die op zoek is naar een unieke en smaakvolle vegetarische barbecue-optie.
Ingrediënten:
- 4 grote portobello paddestoelen
- 1/4 kop geroosterde paprika’s
- 1/4 kop geroosterde uien
- 1/4 kop geroosterde courgette
- 1/4 kop gehakte spinazie
- 1/4 kop geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
Materiaallijst:
- Grill pan
- Barbecue
Instructies:
- Verwarm de barbecue op medium-hoge hitte.
- Verwijder de steel van de portobello paddestoelen en borstel ze af met een borstel om eventuele aarde te verwijderen.
- Meng in een kom de geroosterde paprika’s, geroosterde uien, geroosterde courgette, gehakte spinazie, geraspte kaas, olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.
- Vul de portobello paddestoelen met het groentemengsel en leg ze op de grill pan.
- Leg de grill pan op de barbecue en grill de paddestoelen gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de paddestoelen gaar zijn.
- Serveer de paddestoelen als burgers op een volkoren broodje met sla en tomaat.
Schatting van voedingswaarde en calorieën:
- Calorieën: 120
- Eiwitten: 4 g
- Vezels: 2 g
- Koolhydraten: 8 g
- Vetten: 8 g
Bezoekersaantallen: 73