Hemelse Chimichurri zelf maken!

Chimichurri is een traditionele Argentijnse saus die wordt gebruikt als smaakvolle topping of marinade voor gegrild vlees, zoals rundvlees en lamsvlees. Het is een pittige en kruidige saus op basis van verse kruiden, zoals peterselie, koriander en oregano, die worden gemengd met knoflook, rode pepervlokken, azijn en olijfolie.

Ingrediënten:

  • 1 kop verse peterselie, fijngehakt
  • 1/4 kop verse oregano, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel rode pepervlokken (pas aan naar smaak)
  • 1/4 kop rode wijnazijn
  • 1/2 kop olijfolie (extra vierge)
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper

Stap 1: Voorbereiding
Begin met het verzamelen van alle ingrediënten. Verse kruiden geven de beste smaak, dus zorg ervoor dat ze goed gewassen en gedroogd zijn voordat je ze fijnhakt.

Stap 2: Kruidenmix
In een kom voeg je de fijngehakte peterselie, oregano en knoflook toe. Meng ze goed zodat de aroma’s zich vermengen.

Stap 3: Pittige Kick
Voeg de rode pepervlokken toe aan de kruidenmix. De hoeveelheid hangt af van hoe pittig je het wilt hebben, dus voel je vrij om te experimenteren.

Stap 4: Zuur en Olie
Giet de rode wijnazijn in de kom en roer voorzichtig. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Dit creëert de basis van de chimichurri-saus.

Stap 5: Evenwichtige Smaak
Voeg het zeezout en de gemalen zwarte peper toe en blijf roeren tot alle smaken goed vermengd zijn. Proef en pas indien nodig de zout- en peperhoeveelheid aan.

Stap 6: Laat de Smaak Ontwikkelen
Laat de chimichurri minstens 20-30 minuten rusten voordat je hem gebruikt. Dit geeft de kruiden de tijd om hun smaken volledig in de olie en azijn te laten trekken.

Stap 7: Serveer en Geniet
Serveer de zelfgemaakte chimichurri bij gegrilde vlees, groenten, vis of zelfs als dip voor brood. De rijke smaak en aromatische geur zullen je zintuigen betoveren en je meenemen naar de weidse vlaktes van Argentinië.

Met dit eenvoudige recept kun je zelf de magie van chimichurri in je eigen keuken creëren. Dus nodig je vrienden en familie uit, steek de barbecue aan en laat de smaken van Argentinië je culinaire avontuur verrijken!

Reacties zijn gesloten.