Thai-licious: Gegrilde kipsaté met pindasaus

Thai-licious_ Gegrilde kipsaté met pindasaus

Thai-licious: Gegrilde kipsaté met pindasaus is een authentiek en smaakvol gerecht uit de Thaise keuken. De marinade van de kipsaté is een perfecte combinatie van sm hiaken en aroma’s die de smaken van Thailand naar uw keuken brengen. De marinade bestaat uit een combinatie van kruiden en specerijen zoals kurkuma, koriander, knoflook, limoensap en fish sauce. Deze ingrediënten geven de kip een unieke smaak en een heerlijke geur. De kip wordt vervolgens gegrild of gebakken, waardoor deze een knapperige buitenkant krijgt en een sappig binnenkant behoudt.

Het gerecht wordt vaak geserveerd met een pindasaus, die gemaakt wordt van pindanoten, limoensap, knoflook, palm suiker, tamarinde en fish sauce. Deze saus is een perfecte aanvulling op de gegrilde kip, aangezien deze een zoete, zure en pittige smaak geeft. De pindasaus is een kenmerkend en onmisbaar ingrediënt in de Thaise keuken.

Thai-licious_ Gegrilde kipsaté met pindasaus

Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. Deze gegrilde kipsaté met pindasaus is een eenvoudig te maken gerecht dat u zal transporteren naar de tropische sferen van Thailand met elke hap. Hier is hoe u het kunt maken.

Ingrediënten voor de kipsaté:

  • 500g kipfilet
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels fish sauce

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 1 kopje gemalen pindanoten
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels palm suiker
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 2 eetlepels fish sauce

Stappenplan:

Meng de ingrediënten voor de kipsaté marinade in een kom. Voeg de kipfilet toe en meng goed om de kip goed te bedekken met de marinade. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

Verhit de grill of een grillpan en gril de kipfilet aan beide zijden tot deze gaar is.

Meng de ingrediënten voor de pindasaus in een pan en verwarm op medium vuur. Roer regelmatig tot de saus dik en glanzend wordt.

Serveer de gegrilde kip met de pindasaus en eventueel rijst of naanbrood.

Bezoekersaantallen: 27

Reacties zijn gesloten.