Verander je BBQ-spel met deze heerlijke kippenvleugels met honing-mosterdsaus. Kippenvleugels zijn een klassieker op de barbecue en dit recept geeft ze een zoete en pittige draai. De honing-mosterdsaus is gemakkelijk te maken en geeft de kippenvleugels een heerlijke smaak. Deze kippenvleugels zijn perfect als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd.
Stappenplan:
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Kruid de kippenvleugels met zout en peper en leg ze op de grill. Grill ze ongeveer 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de honing-mosterdsaus door mosterd, honing, azijn, knoflookpoeder, zout en cayennepeper te mengen in een kom.
- Haal de kippenvleugels van de grill en laat ze iets afkoelen.
- Bestrijk de kippenvleugels met de honing-mosterdsaus en leg ze terug op de grill.
- Grill de kippenvleugels nog 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin zijn en de saus licht gekarameliseerd is.
- Serveer de kippenvleugels met extra honing-mosterdsaus als dip.
Ingrediënten:
- 1kg kippenvleugels
- Zout en peper
- 1/2 kopje mosterd
- 1/4 kopje honing
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel cayennepeper
Calorieën per 100 gram: 234 kcal
Bezoekersaantallen: 68