Als fans van Red Dead Redemption 2 weten we allemaal dat het leven in het Wilde Westen niet alleen draait om bankovervallen en epische vuurgevechten. Nee, het gaat ook om de kleine geneugten, zoals een hartige maaltijd na een lange dag op de prairie. En wat is er nu beter dan een ouderwetse barbecue, net zoals Arthur Morgan en de bende dat zouden doen?
Vergeet de supermarktsteaks; we gaan het hebben over echte Wild West barbecue, geïnspireerd op de smaken en ingrediënten die je in de uitgestrekte wereld van RDR2 tegenkomt. Dus stof je grill af, trek je cowboylaarzen aan en laten we koken!
1. Het Perfecte Kampvuur Stoofvlees (Slow-Cooked Campfire Stew)
Niets schreeuwt meer “Wild West” dan een stoofpot die urenlang boven een knapperend kampvuur heeft geprutteld. Hoewel we misschien geen echt kampvuur in onze achtertuin hebben, kunnen we de smaken nabootsen.
Ingrediënten:
- Runderribben of klapstuk (voor die rijke, vlezige smaak)
- Wortels, aardappelen en uien (groenten die je gemakkelijk zou vinden)
- Wildbouillon (of runderbouillon voor een robuuste smaak)
- Laurierblaadjes, tijm en rozemarijn (klassieke kruiden die goed passen)
- Een scheutje donker bier (voor die extra diepte)
Bereiding:
Braad het vlees kort aan op de barbecue voor een mooie korst, voordat je het in een Dutch oven (of een zware braadpan) combineert met de groenten, kruiden en bouillon. Laat het geheel langzaam sudderen op indirecte hitte van je barbecue of in de oven tot het vlees botermals is. Het resultaat? Een troostende, vullende maaltijd die je zo weer op de been helpt na een lange dag jagen.
2. Geroosterde Wilde Varkensribben (Wild Boar Ribs)
Wilde varkens zijn een veelvoorkomend doelwit in de moerassen en bossen van RDR2. Hun ribben, langzaam gegaard en van het bot vallend, zijn een delicatesse.
Ingrediënten:
- Varkensribben (spare-ribs of baby back ribs)
- Een pittige BBQ-rub met paprika, chilipoeder en komijn
- Appelciderazijn (voor de malsheid)
- Honing of ahornsiroop (voor die heerlijke, plakkerige glans)
Bereiding:
Smeer de ribben royaal in met je BBQ-rub. Wikkel ze strak in folie met een scheutje appelciderazijn en gaar ze langzaam op lage temperatuur (rond de 120°C) op je barbecue. De laatste fase van het koken onthul je ze en lak je ze af met een mengsel van honing of ahornsiroop en een beetje van je rub. Grill ze nog even direct voor die perfecte karamelisatie en een knapperig randje.
3. Gevulde Forel van de Gril (Grilled Stuffed Trout)
De rivieren van Red Dead Redemption 2 zitten vol met vis. Forel, gevangen met de hengel, is een eenvoudige maar smaakvolle toevoeging aan je maaltijd.
Ingrediënten:
- Hele forel (schoongemaakt)
- Citroenschijfjes
- Verse dille of peterselie
- Gesmolten boter
- Zout en peper
Bereiding:
Vul de buikholte van de forel met citroenschijfjes en verse kruiden. Bestrijk de buitenkant met gesmolten boter en bestrooi met zout en peper. Grill de forel direct op de barbecue tot de huid knapperig is en het vlees makkelijk van het bot komt. De delicate smaak van de forel combineert perfect met de rokerige tonen van de barbecue.
4. Maiskolven met Kruidenboter (Herbed Corn on the Cob)
Geen Wild West barbecue is compleet zonder maïskolven. Eenvoudig, zoet en o zo lekker!
Ingrediënten:
- Verse maïskolven
- Zachte boter
- Verse gehakte peterselie, bieslook of koriander
- Een snufje cayennepeper voor een beetje pit
Bereiding:
Kook de maïskolven kort voor of week ze in water. Smeer ze daarna royaal in met kruidenboter (gemengd met de gehakte kruiden en cayennepeper) en grill ze direct op de barbecue tot ze licht geroosterd zijn en de korrels zacht en sappig zijn. De rokerige smaak van de grill tilt de mais naar een hoger niveau.
Dus daar heb je het: barbecuegerechten die zo uit de wereld van Red Dead Redemption 2 lijken te komen. Verzamel je vrienden (of je eigen ‘bende’), steek de barbecue aan en waan je even in de uitgestrekte landschappen van het Wilde Westen.
Wat is jouw favoriete Red Dead Redemption-geïnspireerde gerecht om te maken? Deel het in de comments!
Bezoekersaantallen: 146