BBQ trends voor 2018

Er staat weer een mooi seizoen met veel bbq plezier voor de boeg. Elk jaar volgen wij welke bbq trends voor 2018 belangrijk gaan worden. We hebben alle belangrijke en meest opvallende bbq trends voor 2018 even voor je op een rijtje gezet.

Meer groenten op de barbecue

Een belangrijke barbecue trend die dit jaar verder zal opkomen is het bereiden van groenten en zelfs het bereiden van fruit op de barbecue. Van oudsher is barbecueën natuurlijk een echt vlees festijn maar met de opkomst van gezondere trends en vooral het eten van minder vlees en steeds meer actieve vegetarisch is het niet gek dat er steeds meer groenten worden bereid op de barbecue. Wat ons betreft een positieve bbq trend voor 2018 die we graag nog groter zien worden. In with the good, out with the bad.

Minder vlees, beter vlees.

Een belangrijke bbq trend die we dit jaar ook verder zien opkomen is het barbecueën van minder maar beter vlees. Hoewel kiloknaller nog steeds erg populair zijn is te merken dat het eten van minder maar beter vlees in opkomst is. Ga daarom eens voor wat minder maar kwalitatief beter vlees op de barbecue. Uiteraard sluit de barbecue trend voor 2018 mooi aan mij trend #1 het gebruik van meer groenten op de barbecue.

Pizza’s op de barbecue

Het barbecueën of bereiden van eigen pizza’s is iets dat we steeds vaker zien en wat ons betreft een echt bbq trend voor 2018. Bij een bbq denk je niet direct aan het bereiden van pizza’s maar de bbq is erg geschikt voor het afbakken van eigen pizza creaties. Dit komt natuurlijk mede doordat een barbecue erg heet kan worden waardoor relatief eenvoudig een eigen pizza perfect afgebakken kan worden. Gebruik wel altijd een deksel anders wordt de pizza topping niet gaar. Gebruik voor het bereiden van een pizza op de barbecue een pizza steen die je normaal ook gebruikt in de oven dit gaat perfect. Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is, (250 – 300 graden) en laat de pizza op steen met de deksel op de barbecue garen voor ongeveer 6 a 8 minuten (afhankelijk van dikte van je pizza en het vocht in het deeg) Een leuke afwisselende barbecue trend voor 2018.

Barbecue kunsten naar een hoger niveau

Barbecueën is meer dan een speklapje erop gooien en dit naar binnen werken. Dat bbq connaisseur zijn in opkomst. Liefhebbers die barbecueën tot ware kunst weten te verheffen en met grote perfectie kwaliteit vlees of zelfs hele speenvarkentjes barbecueën is iets wat wij steeds vaker zien. Het slow cooken is wat ons betreft ook geland in Nederland een belangrijk bbq trend voor 2018. Bij het slow cooken gaat het er vooral om dat vlees zo lang mogelijk op de barbecue wordt gegaard op een lage temperatuur dit zorgt ervoor dat het bbq aroma goed wordt opgenomen door het vlees en het vlees super mals wordt. Vaak worden daarbij allerlei handige hulpjes gebruikt zoals hypermoderne draadloze temperatuur meters die precies aangeven wanneer je vlees de perfect gaarheid heeft bereikt.

Geef een reactie