Bereid de lekkerste spareribs ooit met de 3-2-1 methode

De 3-2-1 barbecue methode is een populaire manier om spareribs te bereiden op een barbecue of smoker. Deze methode is bedacht door Jeff Phillips, een barbecue-expert uit Texas, en is geschikt voor spareribs van varkens, maar ook ander vlees zoals kip, lamsribben of runderribben. De methode bestaat uit drie stappen:

 1. 3 uur roken: de spareribs worden gedurende 3 uur op een lage temperatuur (ongeveer 100 graden celsius) gerookt.
 2. 2 uur in aluminiumfolie: na 3 uur worden de spareribs in aluminiumfolie gewikkeld en nog eens 2 uur op een lagere temperatuur (ongeveer 100 graden) gegrild.
 3. 1 uur sausen: in de laatste stap worden de spareribs ongeveer een uur lang in barbecue saus gegrild.

De voordelen van de 3-2-1 methode zijn dat het een makkelijke en betrouwbare manier is om spareribs te bereiden, waarbij de spareribs perfect gegaard worden en een smaakvolle saus hebben. De 3-2-1 methode is ook een geweldige manier om zowel beginnende als ervaren koks te helpen bij het krijgen van consistente resultaten bij het bereiden van spareribs. Ook voor de gelegenheid waar er veel spareribs nodig zijn en er weinig tijd is, is de 3-2-1 methode een goede oplossing.

321De 3-2-1 methode is een eenvoudige manier om spareribs te bereiden die perfect gaar zijn en vol smaak. Door deze methode te volgen, kun je zelf thuis spareribs maken die net zo lekker zijn als die van een professionele barbecue-restaurant. Dus, volgende keer als je spareribs gaat maken, probeer de 3-2-1 methode eens uit en ervaar zelf hoe makkelijk het is om perfecte spareribs te maken.

Ingrediënten:

 • 2-3 pond spareribs (varkensribben)
 • 1/4 kopje gerookt paprika poeder
 • 1/4 kopje bruine suiker
 • 1/4 kopje mosterdpoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel voor extra hitte)
 • BBQ saus naar smaak

Instructies:

 1. Meng de gerookte paprika poeder, bruine suiker, mosterdpoeder, knoflookpoeder, zout en cayennepeper (indien gebruikt) in een kom tot een rub. Bestrijk de spareribs met de rub, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
 2. Plaats de spareribs op de barbecue of smoker met een lage temperatuur van 100 graden. Rooster de spareribs gedurende 3 uur.
 3. Na 3 uur, haal de spareribs van de barbecue of smoker en wikkel ze in aluminiumfolie. Plaats ze terug op de barbecue of smoker, verlaag de temperatuur naar 90 graden en grill de spareribs nog 2 uur.
 4. Na 2 uur, haal de spareribs van de barbecue of smoker en haal de folie eraf. Bestrijk de spareribs met BBQ saus naar smaak. Plaats de spareribs terug op de barbecue of smoker en grill nog 1 uur.
 5. Haal de spareribs van de barbecue of smoker en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Serveer met extra BBQ saus naar smaak.

Enjoy your delicious spareribs! Let op, de bereidingstijd kan afwijken van de gewenste gaarheid van de spareribs, dus hou de temperatuur en tijd in de gaten.

Vergelijkbare barbecue technieken voor de 3-2-1 methode: 4-1-1, 2-2-1, en Texas Crutch

Er zijn enkele vergelijkbare barbecue technieken die gebruik maken van een combinatie van roken en grillen, zoals de 4-1-1 methode, de 2-2-1 methode, en de Texas Crutch methode.

 • De 4-1-1 methode is vergelijkbaar met de 3-2-1 methode, maar voegt een extra uur roken toe aan het begin van het proces. Dit geeft de spareribs nog meer rooksmaak.
 • De 2-2-1 methode is vergelijkbaar met de 3-2-1 methode, maar vermindert de tijd van roken. Dit is een snellere manier om spareribs te bereiden.
 • De Texas Crutch methode is een techniek waarbij de spareribs halverwege de roostertijd in aluminiumfolie worden gewikkeld. Dit helpt om de spareribs sneller gaar te krijgen en helpt ook om de vochtigheid vast te houden.

Al deze methoden zijn bedoeld om spareribs te bereiden en elk heeft zijn eigen unieke smaak, dus het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welke methode je kiest.

Reacties zijn gesloten.