Maak de lekkerste spareribs ooit met de Texas Crutch methode

De Texas Crutch methode is een populaire techniek voor het bereiden van spareribs op een barbecue of smoker. Deze methode is afkomstig uit Texas en is bedoeld om de spareribs sneller gaar te krijgen, terwijl ook de vochtigheid vastgehouden wordt. De methode is eenvoudig toe te passen en levert verbluffende resultaten op.

Om de Texas Crutch methode toe te passen, moet je eerst de spareribs voorbereiden. Meng een rub van kruiden naar smaak, bijvoorbeeld gerookt paprika poeder, knoflookpoeder, mosterdpoeder, zout en bruine suiker. Bestrijk de spareribs met de rub en laat ze minstens een uur rusten voordat je ze op de barbecue of smoker legt.

Maak de lekkerste spareribs ooit met de Texas Crutch methode-1 (1)

Stap 1: Rooster de spareribs op de barbecue of smoker met een lage temperatuur van 100 graden celsius gedurende ongeveer 2 uur.

Stap 2: Haal de spareribs van de barbecue of smoker en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze terug op de barbecue of smoker en laat ze nog ongeveer 1,5 tot 2 uur roosteren.

Stap 3: Haal de spareribs van de barbecue of smoker en haal de folie eraf. Leg ze terug op de barbecue of smoker en laat ze nog een uur of twee roosteren, of totdat ze gaar zijn.

Stap 4: Haal de spareribs van de barbecue of smoker en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Serveer met extra BBQ saus naar smaak.

Recept voor Texas Crutch Methode:

  • 2-3 pond spareribs (varkensribben)
  • 1/4 kopje gerookt paprika poeder
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje mosterdpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel voor extra hitte)
  • BBQ saus naar smaak

De Texas Crutch methode is een geweldige manier om spareribs te bereiden die sneller gaar zijn en een smaakvolle saus hebben. Door deze methode te volgen, kun je zelf thuis spareribs maken die net zo lekker zijn als die van een professionele barbecue-restaurant. Dus, volgende keer als je spareribs gaat maken, probeer de Texas Crutch methode eens uit en ervaar zelf hoe makkelijk het is om perfecte spareribs te maken.

Reacties zijn gesloten.