Deliciosa, Garnalenspies Van De Barbecue!

Garnalenspiesen zijn een populaire manier om garnalen te bereiden op de barbecue. Er zijn veel verschillende soorten garnalen die je kunt gebruiken tijdens het koken. Sommige populaire soorten garnalen om mee te koken zijn:

 • Garnalen met een schaal: Dit zijn garnalen die nog in hun schaal zitten en die vaak worden gebakken, gegrild of gestoofd. Ze zijn meestal verkrijgbaar in verschillende groottes, van kleine tot grote. Zijn meer geschikt voor de barbecue.
 • Gepelde garnalen: Dit zijn garnalen die uit hun schelp zijn gehaald en die vaak worden gebruikt in salades, pasta’s en andere gerechten waarbij ze niet hoeven te worden gekookt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, van kleine tot grote.
 • Gekookte garnalen: Dit zijn garnalen die al zijn gekookt en die vaak worden gebruikt in salades, dips en andere koude gerechten. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende groottes.

Garanalenspies van de barbecue

Verschil tussen Garnaal en Gamba?

Garnaal en gamba zijn twee verschillende soorten schaaldieren, die behoren tot twee verschillende families van de orde Decapoda. Garnalen behoren tot de familie van de Penaeidae en worden ook wel “kreeftachtigen” genoemd. Ze worden meestal in zout water gevonden en hebben een langere, slankere vorm dan gamba’s. Gamba’s behoren tot de familie van de Palaemonidae en worden meestal in zoet water gevonden. Ze hebben een kortere, dikkere vorm dan garnalen.

Welke garnalen je kiest, hangt af van het recept en je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan kleinere garnalen omdat ze zachter en sappiger zijn, terwijl anderen graag grote garnalen gebruiken omdat ze meer smaak hebben. De grote van de garnaal bepaalt ook hoelang een garnaal moet koken, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid tijd gebruikt om ze te koken.Garanalenspies van de barbecue-1

Het is moeilijk om een precieze schatting te geven van de kosten per garnalen spies, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de grootte en soort garnalen die je gebruikt, de prijs van de andere ingredienten en waar je ze koopt, en de hoeveelheid garnalen die je voor elke spies gebruikt.

Als je grote garnalen gebruikt en ze koopt bij een speciaalzaak of visboer, kunnen de kosten per spies relatief hoger zijn dan wanneer je kleinere garnalen koopt bij een supermarkt. De kosten van de andere ingredienten, zoals de olijfolie, citroensap en specerijen, zullen ook meewegen in de totale kosten per spies.

Tip: sortering 16/20 betekent, er gaan 16 tot 20 garnalen in een kilo garnalen.

Hier is een recept voor gemarineerde garnalen spies van de barbecue:

Ingrediënten:

 • 1 pond grote sortering (16/20) garnalen, gepeld of ongepeld en ongeveer halverwege doorgesneden (Lidl heeft goede, betaalbare garnalen in het vriesvak)
 • 1/4 kopje olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Meng de olijfolie, citroensap, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Voeg de garnalen toe en meng alles goed om de garnalen te coaten met de marinade.
 2. Laat de garnalen minstens 20 minuten of tot een uur marineren in de koelkast.
 3. Verwarm de barbecue tot ongeveer 400°F (200°C).
 4. Spies de garnalen op satéprikkers of op stokjes van geschilde bamboe.
 5. Grill de garnalen tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Let op dat je de spiesen niet laat vallen tussen de grillrekken!
 6. Serveer de garnalen spiesen warm, bijvoorbeeld met een salade of rijst.

Ik hoop dat je dit recept lekker vindt! Als je wilt, kun je ook experimenteren met andere kruiden en specerijen om de smaak van de marinade aan te passen naar jouw voorkeur. Geniet van je barbecue!

Reacties zijn gesloten.