Geschiedenis van Weber Barbecues

George Stephen was de uitvinder van de Weber barbecue. Hij was werknemer bij de Weber Brothers Metal Works, een bedrijf dat metalen afdakken en brievenbussen maakte. Stephen kreeg het idee om een ronde metalen bak te maken met een deksel die hij kon gebruiken om te barbecueën toen hij een marineblauw metalen buis kreeg om te gebruiken als een afdakje voor een boot. Hij knipte de buis doormidden en maakte er twee ronde metalen bakken van, waarbij hij een deksel maakte van de andere helft van de buis. Zo ontstond de eerste Weber barbecue.

Eerste Weber Barbecue

Bron: Weber Barbecue

Stephen verkocht zijn barbecues aan vrienden en familie en vond al snel dat er grote vraag was naar zijn product. Hij besloot om zijn eigen bedrijf op te zetten om de barbecues te produceren en verkopen en noemde het bedrijf Weber-Stephen Products Co.

Wat Weber barbecues uniek maakt ten opzichte van de concurrentie is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig gietijzer, wat betekent dat ze duurzaam en geschikt zijn voor intensief gebruik. Bovendien hebben de barbecues een deksel, wat betekent dat je kunt barbecueën met indirecte hitte, wat betekent dat het voedsel niet direct wordt blootgesteld aan het vuur. Dit maakt het mogelijk om voedsel te grillen op een lagere temperatuur, wat resulteert in juicier en smaakvoller voedsel. Weber barbecues zijn ook voorzien van thermometers, wat het gemakkelijker maakt om de juiste temperatuur te behouden tijdens het barbecueën.

Populaire Weber barbecues

Het is moeilijk om te zeggen welke Weber barbecue het best verkocht is, omdat het bedrijf een breed scala aan barbecues aanbiedt voor verschillende behoeften en budgetten. Het is ook moeilijk om te bepalen welke Weber barbecue het best verkocht is, omdat de verkoopcijfers van het bedrijf niet openbaar zijn.

george-stephen

George Stephen oprichter Bron: Weber Barbecue

Een van de populairste Weber barbecues is de Weber Original Kettle 22 inch grill. Deze grill heeft een grote grilloppervlakte van 57 vierkante inch, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om voedsel voor een grote groep te grillen. Het heeft ook een stevig gietijzeren grillrooster en een deksel van gepoedercoat staal, wat betekent dat het duurzaam is en goed bestand is tegen weersinvloeden. De grill heeft ook een ingebouwde thermometer, zodat je de temperatuur kunt bewaken tijdens het barbecueën.

Een andere populaire Weber barbecue is de Weber Q 1200 Gas Grill. Dit is een compacte en draagbare grill die werkt op propaan. Hij is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een grill die gemakkelijk te vervoeren is, zoals voor gebruik op de camping of op het strand. De grill heeft een grilloppervlakte van 189 vierkante inch, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om voedsel voor een kleine groep te grillen. Het heeft ook een stevig gietijzeren grillrooster en een deksel van gepoedercoat staal, wat betekent dat het duurzaam is en goed bestand is tegen weersinvloeden. De grill heeft ook een ingebouwde thermometer, zodat je de temperatuur kunt bewaken tijdens het barbecueën.

Samenvattend over Weber Barbecues

Weber-Stephen Products Co. is nog steeds een zelfstandig bedrijf en is wereldwijd één van de bekendste en meest gewaardeerde merken op het gebied van barbecues en outdoor kookgerei. Het bedrijf is opgericht door George Stephen in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een multinational met vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Palatine, Illinois, Verenigde Staten. Weber-Stephen Products Co. blijft innoveren en nieuwe producten lanceren om aan de behoeften van klanten te voldoen en is toegewijd aan het bieden van hoogwaardige producten van topkwaliteit.

“Weber barbecue kopen? Zoek niet verder! Wij hebben een ruim aanbod van de beste Weber barbecues, van kleine tafelmodellen tot professionele outdoor keukens. Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de perfecte Weber barbecue voor jouw specifieke wensen en budget. Bekijk nu ons aanbod en koop vandaag nog jouw droombarbecue! Vergeet ook niet om onze accessoires te bekijken voor nog meer grillplezier. Kies voor kwaliteit en koop je Weber barbecue bij ons!”

Reacties zijn gesloten.