Een kerstdiner van de barbecue

Een kerstdiner van de barbecue kan een leuke en onconventionele manier zijn om het feest te vieren met familie en vrienden.

Om te beginnen kun je een mooie selectie van vlees, vis en groenten kiezen om te grillen. Denk aan biefstuk, kip, garnalen, groentekabobs en zelfs fruit zoals ananas en perziken. Je kunt ook aanvullende gerechten maken, zoals salades, rijst of aardappelen en sauzen om alles mee te serveren.

Zorg ervoor dat je genoeg houtskool of propaan hebt om je barbecue aan te steken en zorg dat je alle benodigde grillaccessoires hebt, zoals tangen en borstels om het vlees te bereiden. Als het weer het toelaat, kun je buiten grillen, maar als het te koud is, kun je ook binnen grillen met een grillplaat of een elektrische grill.

Zet een leuke kersttafel met mooie servetten, glazen en borden en zorg voor voldoende zitplaatsen voor iedereen. Als je wilt, kun je ook kerstdecoraties toevoegen, zoals kerstballen en kerststerren, om het feestelijk te maken.

Tenslotte kun je de maaltijd afsluiten met een selectie van lekkere kerst desserts, zoals peperkoek, kerstcake of kerstijs. Vergeet niet om voldoende drankjes te hebben, zoals wijn, bier of koffie, om het feest af te ronden.

Een kerstdiner van de barbecue kan een leuke en ongebruikelijke manier zijn om het feest te vieren en te genieten van het gezelschap van familie en vrienden.

Onze kerstdiner voor deze kerst

kerstdiner van de barbecue

Er zijn veel lekkere gerechten die je op de barbecue kunt maken voor Kerstmis. Hier zijn enkele suggesties:

  • Gegrilde kalkoen: Kalkoen is een populaire keuze voor het kerstdiner, en het is ook heerlijk om op de barbecue te grillen. Meng een marinade van olie, knoflook, kruiden en citroensap en laat de kalkoen hierin enkele uren marineren voordat je hem op de barbecue legt.
  • Gegrilde ham: Ham is ook een traditie op Kerstmis, en het is lekker om hem op de barbecue te grillen tot hij goudbruin en knapperig is aan de buitenkant.
  • Gegrilde groenten: Gril diverse groenten, zoals aubergine, paprika, courgette en ui, om een smaakvol bijgerecht te maken. Leg ze op de barbecue tot ze zacht zijn en gebruik ze als topping voor een salade of als bijgerecht bij het hoofdgerecht.
  • Gegrilde vis: Gegrilde vis is een gezonde en smaakvolle optie voor het kerstdiner. Probeer zalm, forel of tonijn op de barbecue te grillen en serveer ze met een lekkere marinade of een koude saus.
  • Gegrilde aardappels: Aardappels zijn een populaire bijgerecht voor het kerstdiner, en ze zijn ook heerlijk om op de barbecue te grillen. Snijd ze in plakjes of halveren ze en leg ze op de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.

Ik hoop dat deze suggesties je helpen om een lekker kerstgerecht op de barbecue te maken. Veel succes en eet smakelijk!

 

Geef een reactie