Barbecue Stoofpot – Comfortfood voor de Herfst

bbq stoofpot

Als de herfst zijn intrede doet en de avonden fris worden, is er niets zo verwarmend als een barbecue stoofpot vol diepe, rokerige smaken. Deze BBQ-stoofschotel combineert het beste van mals, langzaam gegaard rundvlees met de rijke smaak van een goede barbecuesaus. Door typische herfstgroenten zoals wortel en bleekselderij toe te voegen, samen met een scheutje appelciderazijn, krijgt dit gerecht een fris accent – ideaal voor een knusse herfstavond. Of je deze stoofpot nu op het fornuis bereidt of buiten op de barbecue in een gietijzeren pan, dit gerecht is een aanrader voor elke liefhebber van barbecue.


Ingrediënten voor een Smakelijke Barbecue Stoofpot

Voor 4-6 personen:

  • 1 kg rundvlees (zoals riblappen, sukade of borststuk), in grove stukken
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 300 ml barbecuesaus, bij voorkeur een rokerige variant
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Worcestershire-saus voor extra smaakdiepte
  • 2 eetlepels appelciderazijn voor een frisse toets
  • 1 eetlepel bruine suiker voor een lichte zoetheid
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder voor extra rooksmaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse of gedroogde rozemarijn en tijm
  • Olijfolie of boter om in te bakken

Bereiding van een Heerlijke Barbecue Stoofpot

1. Het Vlees Aanbraden

Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie of een klontje boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin. Dit geeft de stoofpot een volle smaak. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.

2. Groenten Bakken

Fruit in dezelfde pan de uien, knoflook, wortels en bleekselderij tot ze zacht en glazig worden. Dit zorgt voor een smaakvolle basis in je barbecue stoofpot.

3. Smaakmakers Toevoegen

Voeg de tomatenpuree en het gerookte paprikapoeder toe en bak dit 1-2 minuten mee om de rooksmaak te versterken.

4. Barbecuesaus en Bouillon toevoegen

Doe het aangebraden vlees terug in de pan en voeg de barbecuesaus, runderbouillon, tomatenblokjes, Worcestershire-saus, appelciderazijn en bruine suiker toe. Roer alles goed door en voeg de rozemarijn en tijm toe. Breng op smaak met een beetje extra zout en peper.

5. Laten Sudderen

Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de barbecue stoofpot 2-3 uur rustig stoven met de deksel op de pan. Het vlees moet boterzacht worden en alle smaken moeten goed in elkaar trekken.

6. Afmaken en Serveren

Proef de stoofpot en voeg, als je dat lekker vindt, nog wat extra barbecuesaus, zout of peper toe voor een diepere smaak. Serveer de barbecue stoofpot met aardappelpuree, knapperig brood of gegrilde groenten.

Bezoekersaantallen: 61

Reacties zijn gesloten.