Hoe bereid je een kipfilet perfect op de barbecue?

Je zal misschien denken, ‘kipfilet’ wie kan er nou geen kipfilet fatsoenlijk bereiden? Het lijkt makkelijker dan dat het is, want iets gaar koken/maken is iets anders iets ‘lekker’ bereiden. Op de barbecue is het bereiden van een kipfilet zelfs nog lastiger omdat je moet nog meer warmte werkt. Hoe je kipfilet lekker kan bereiden op de barbecue kun je hieronder lezen.

  1. Zelf voor kipfilet geld koop het beste stukje vlees wat je je kunt veroorloven. Misschien geldt deze regel nog wel sterker voor kipfilet omdat daar het kwaliteitsverschil vrij groot is. Ga als het kan voor een biologisch stukje vlees.
  2. Koop bij voorkeur een stukje kipfilet met de huid er nog aan. Dit ga je niet vinden in de supermarkt kunnen we je al verklappen maar een poelier moet je hier zeker aan kunnen helpen. Onder het stukje huid zit vaak een beetje vet en dat zorgt ervoor dat de kipfilet niet droog wordt tijdens het barbecueën. Dus bij voorkeur een stukje kipfilet met de huid er nog aan.
  3. Als je tijd hebt, pekel de kipfilet borsten dan en laat ze ingepekeld staan voor een halfuur tot een uur. Los 1/4 kopje koosjer zout op in koud water, dompel de borsten onder en zet in de koelkast. Of marineer ze tot wel 3 uur in je favoriete marinade. Dep overtollig vocht voor het grillen af ​​met keukenpapier zo mooie grill strepen op het vlees te krijgen.
    kip bereiden op de barbecue
  4. Verwijder eventuele vetjes of onregelmatige stukje van de kipfilet. Verwijder eventuele tenders van de onderkant van de borsten om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen.
  5. Niet te lang barbecueën heel belangrijk. We brengen de kipfilets op een inwendige temperatuur van 165 graden.
  6. Laat de kipfilets rusten voordat je ze serveert. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat u het serveert. Wikkel de kipfilets direct nadat je ze van de barbecue hebt gehaald in aluminiumfolie.
  7. Snijd voor het serveren de kipfilets in met een scherp mes diagonaal door.
  8. Je kan eventueel de kipfilets vullen. Als de borsten dik zijn, maak dan een snee door de zijkant en vul ze met mozzarellakaas (of je favoriete smeltkaas). Zo bereid je een perfect kipfilet van de barbecue. Eet smakelijk.

Geef een reactie