Iedereen kan barbecueën met een pellet barbecue!

Wat is een pellet barbecue? Misschien heb je de laatste jaren de term pellet barbecue voorbij horen komen. Vandaag gaan we het hebben over de voordelen van pellet barbecues. Pellet barbecues bestaan al heel lang en uitgevonden rond de jaren 80 maar beginnen de laatste tijd pas echt aan populariteit te winnen onder barbecue liefhebbers.

Heb je geen idee warrover we hert hebben als we praten over een Pellet barbecue? Let dan op want dit kan wel eens heel populair worden. We gaan je uitleggen wat de voordelen zijn van een Pellet barbecue en waarom je dit type barbecue zeker moet overwegen als je aan het kijken bent voor een nieuwe barbecue.

Super makkelijk aansteken en op temperatuur houden

Een pellet barbecue is heel gemakkelijk aan te steken. Geen gedoe meer met aanmaakblokjes en brikettenstarter. Het enige wat je hoeft te doen om een pellet barbecue te starten is. Pellets toevoegen aan de barbecue, de barbecue aanzetten en de barbecue doet de rest voor je! Pak er gerust een biertje bij en wacht een paar minuutjes voordat de barbecue aan is. De barbecue heeft een gloei mechanisme dat pellets aansteekt i.c.m. met een ventilatie systeem dat de barbecue geheel automatisch voor je aansteekt. Super handig. Stel eenvoudig een temperatuur in en de pellet barbecue zorgt automatisch deze temperatuur bereikt wordt en op temperatuur blijft.

Wireless connectivity

Met je smartphone een barbecue bedienen? Ja het is echt mogelijk! De pellet barbecue bedien je met een app op je smartphone. Stel eenvoudig een temperatuur in via de app en kies een bereidingstijd en klaar ben je. En als je spareribs gaar zijn krijg je automatisch een melding via de app. Makkelijk dan dit wordt het niet! Er zijn zelfs hele programma’s voorgeprogrammeerd die je kunt kiezen afhankelijk van het soort vlees/gerecht dat je wil bereiden. Stel je voor je koopt een paar mooie biefstukken vervolgens stel je een programma biefstuk in en de barbecue doet de rest. Of wat dacht je van een speenvarkentje berieden terwijl je ligt te slapen. Ja het kan in 2021!

Gelijkmatig vuur

Een pellet barbecue geeft een hele gelijkmatige warmte af, dankzij racks in de barbecue en de ventilatie. Dit zorgt er natuurlijk voor dat vlees heel gelijkmatig verwarmt wordt. Met als resultaat dat je vlees overal perfect gaar is.

Roken gaat perfect

Roken met een pellet barbecue gaat perfect, doordat alles heel subtiel geregeld kan worden. Bovendien kun je de pellets krijgen in alle type houtsoorten waarvan je normaal gesproken het rookmot zou gebruiken, Dit geeft een perfect rook resultaat.

Consistentie

Een pellet barbecue is heel consistent in zijn verwarming en kun je misschien wel het best vergelijken met een standaard oven behalve dan dat je wel werkt met rook en vuur. Dit heeft resultaat perfect gaar vlees en toch een echte barbecue smaak.

Je hoeft niks meer te doen om een perfect stukje vlees op de tafel te toveren voor je gasten. Misschien is de pellet barbecue wel de perfect optie voor mensen die niet goed zijn in barbecue maar toch een perfect stukje vlees op tafel willen toveren. Hoe dan ook de pellet barbecue is niet langer weg te denken en gaat een hoop mensen veel barbecue plezier geven. Want ook al ben je geen ster achter de barbecue, de pellet barbecue maak ook van jou een echte ‘grillmaster’ Nieuwsgiering bekijk hier een selectie pellet barbecues.

Geef een reactie