Wat je moet weten over Pelletbarbecues.

De meeste mensen hebben weleens gehoord van een pelletkachel. Een openhaard die volledig is geautomatiseerd en zelf als het ware hout op het vuur gooit en vuur kan maken en doven. Dit heeft als resultaat een perfecte verbranding, die heel efficiënt is en daarmee maar heel weinig uitstoot geeft en maximale verwarming. Dat wil zeggen weinig rook veel warmte maar vooral gemak. Dezelfde techniek die in kachels wordt gebruikt wordt nu ook gebruikt voor barbecues. Dat noemen we een pellet barbecue. Een pellet barbecue doet precies wat een pelletkachel doet namelijk zelf hout (in dit geval pellets) op het vuur gooien en ervoor zorgen dat de barbecue op een optimale manier brand. En dit blijkt juist heel handig juist voor een barbecue waar je soms lang een stuk vlees op wil garen met een constante temperatuur, zonder al te veel omkijken.

Pellets zijn gemaakt van grondstoffen die in de natuur voor handen waren. Denk hierbij aan bomen, hout, grassen en vezelhout. Dit materiaal wordt gedroogd en vervolgens gekneusd, waardoor deze op een gegeven moment in pelletvorm komt. Deze pellets kunnen dankzij hun hoge concentratie brandstof vele malen meer energie produceren dan kolen. Daarnaast hebben ze weinig tot geen schadelijke uitstoot en zijn ze zeer efficiënt!

Een perfecte verhouding tussen brandstof (pellets) en zuurstof door middel van ventilatoren die en en uit gaat en als het ware het vuur ‘aanblazen’. Barbecue bijna uit? De barbecue zorgt er zelf voor dat er hout op het vuur wordt gegooid, en kan zelf een barbecue volledig geautomatiseerd opstarten. Is dat niet handig? Wellicht niet voor de hardcore barbecue enthousiast maar gemakkelijk is het wel en bovendien kun je perfect gerookte vis en vlees bereiden op een pellet barbecue. Maar gebruik je dan normale pellets in een pelletbarbecue nee.

Kun je kachel pellets gebruiken?

Pellets die gebruikt worden voor een kachel kun je beter niet gebruiken voor de barbecue. Daarvoor zijn deze pellets niet geschikt. Er zijn pellets speciaal voor de pelletbarbecue te koop. Neem bijvoorbeeld de pellet barbecue pellets van Traeger deze zijn perfect en bedoeld voor de barbecue. Worden gemaakt van 100% natuurlijk hardhout. Hardhout heeft als voordeel dat het lang brand en geven een prettige rooksmaak en vis en vlees. Traeger is de pionier op pelletbarbecue gebied en jarenlang bezig met de ontwikkeling van pellets barbecues. En andere aanrader zijn de pellets van Premium Apple Blend Green Mountain Grills Pellets, deze pellets zijn gemaakt van Appelhout. Appelhout zorgt voor een perfecte rooksmaak en wordt veel toegepast bij het roken van vlees en vis. Voor meer informatie bekijk de website van Greenforest (https://www.green-forest.nl/) van Premium Apple Blend Green Mountain Grills Pellets, deze pellets zijn gemaakt van Appelhout. Appelhout zorgt voor een perfecte rooksmaak en wordt veel toegepast bij het roken van vlees en vis. Voor meer informatie bekijk de website van Greenforest (https://www.green-forest.nl/)

Greenforest is een Nederlandse importeur en fabrikant in biowood pellets. De pellets worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals berken, essen en appelhout. Greenforest biedt een groot assortiment aan houtpellets voor zowel de foodindustrie als de hobbykweker.

 

Het is belangrijk dat je wel pellets gebruikt die echt bedoeld zijn voor het gebruik van een pellet barbecue. Het grote verschil zit hem in dat deze pellets vrij zijn van; oliën, sprays, vulstoffen, bindmiddelen of kunstmatige ingrediënten. En gemaakt worden van 100% volledig natuurlijk hout. Voor meer pelletbarbecues bekijk onze website https://weberbbqkopen.nl/product-categorie/pellet-barbecue/

 

Geef een reactie