4 Herfst Barbecue Ideeën en Tips

winter herfst barbecue ideeenHet weer begint langzaam wat wisselvalliger te worden en de ochtenden kouder. Je zult je afvragen wordt het al tijd om de barbecue op te ruimen of de afdekhoes op te zoeken om deze volgend jaar in lente er weer af te halen? Dat ligt een beetje aan hoe gek je bent op barbecueën! Voor de echte barbecue enthousiasten is het na de zomer niet afgelopen met de barbecue. Er zal misschien in de praktijk wat minder vaak buiten in de tuin gegeten worden maar het barbecueën van een lekker stukkies vlees wordt er niet lastiger op met een lager temperatuurtje en zon die eerder onder gaat. Sterker, nog het kan er zelfs gezelliger op worden wat mij betreft.

Daarom volgen er hieronder wat tips voor iedereen die wat motivatie nodig heeft om in de herfst en winter ook gezellig door te kunnen barbecueën. Wie kent ze niet de vuurkorf, die gaan geregeld aan buiten naarmate de zon eerder onder gaat het kouder wordt. Wat is er nou gezelliger om in plaats van de vuurkorf te kiezen voor het aanmaken van de barbecue en gezellig met z’n allen wat vleesjes te braden en daarna wat marshmallows boven een hoger vuurtje onder het genot van een zelfgemaakte barbecue chocolademelk?

Veel Nederlanders hebben tegenwoordig een pergola in hun tuin geïnstalleerd meestal voor wat extra beschutting tegen de warme zon of neuzende buren. Een pergola biedt natuurlijk beschutting tegen weer en wind perfect om in de donkere dagen onder te genieten van een kleine winterbarbecue. Ook een leuk idee is het om de pergola een beetje leuk in te richten met wat energie zuinig led verlichting bijvoorbeeld. Al heb je natuurlijk niet perse een pergola nodig. Onder een eenvoudig afdakje kun je prima barbecueën en vervolgens het vlees bij gebrek aan ruimte gewoon binnen opdienen. Zo geniet je ook zonder een pergola van je barbecue. 

Wat zijn nou leuke gerechten op de winterbarbecue te doen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om ‘zomerse’ barbecue producten te barbecueën mits deze verkrijgbaar zijn maar nog leuker is om te kiezen voor producten zoals bijvoorbeeld wild. Wat dacht je van een een lekker konijnenbout, wildwijn, een eend of kip te bereiden op de barbecue. Daarbij kun je dan een gepofte aardappel serveren of gepofte bieten die je tegelijkertijd met het vlees kunt garen tussen de directe kolen. Of een zelfgemaakt vega winter slicer met gepofte uien konfijt, en lang gebraden zwoerd op verse donker brood. Genoeg ideeën dus. Een handig tip hierbij is om te kiezen voor een digitale thermometer die op afstand is uit te lezen. We hebben natuurlijk nog niet echt gesproken over barbecuegerechten daarom willen wij jou vragen om je beste winter/herfst barbecue gerechten aan ons door te geven.

 

Geef een reactie