BBQ trends 2019

BBQ trends 2019

Inmiddels is het 2019 een spannend nieuw barbecue er ligt voor de boeg. welke BBQ trends voor 2019 kunnen we dit jaar verwachten? Wat wordt helemaal hip om te barbecueën liggen dit jaar welke mooie BBQ gadgets zijn in 2019 te koop. In dit artikel proberen we de barbecue trends voor 2019 te voorspellen waar zitten de laatste BBQ trends 2019 op een rijtje. Het kan natuurlijk zijn dat je nog een trend mist, dan horen wij het graag van je!

2019 wordt het jaar van minder saus. Jammer voor Remia en Calvé en alle andere barbecue smaak verpesters. 2019 wordt jaar van de zelfgemaakte barbecuesaus. Ook denken wij dat in 2019 het moppen of mopping sauzen meer gebruikt gaan worden. Met name spareribs en backribs zijn hier uitermate geschikt voor.

Een ‘moppingsaus’ is in zijn feiten een saus waarmee je het vlees insmeert tijdens het barbecueën. Je hydrateert het vlees in feite met saus terwijl het gaar wordt op de barbecue. Dit zorgt voor een onweerstaanbare smaakexplosie en een bijzondere smaak.

Redenen het commerciële saus Remia en Calvé op zijn retour zijn heeft namelijk te maken met het het feit dat al die sauzen allemaal veel te zoet zijn en te vet en dat past niet bij een gezonde moderne levensstijl in 2019. Bovendien is het zelfmaken van sauzen veel makkelijk en lekkerder dan veel mensen zullen denken.

Digitaal Barbecueën

Meater barbecue thermometerEen belangrijk trend voor 2019 is het verder digitaliseren van het barbecueën. Dan denk je digitaliseren wat heeft dat nou te maken met barbecueën. Nou best veel! Het perfect bereiden van vlees op de barbecue is een ware kunst en niet voor iedereen even makkelijk. Om toch een bijna perfect resultaat te behalen zonder al te veel barbecue ervaring is zijn er diverse handige barbecue hulpjes op de markt gekomen de laatste jaren. Een belangrijke barbecue trend zijn digitale gadgets/thermometer rondom barbecue. Er zijn zelfs barbecue thermometers met Bluetooth en wifi verbinding die je via een app op de hoogte van het garing proces van het vlees. Een mooi voorbeeld van zo’n uber barbecue gadget is de Meater.

BBQ wedstrijden naar Nederland

barbecue wedstrijdenEen belangrijke barbecue trend voor 2019 zijn barbecue wedstrijden. Ben je echt supergoed in barbecueën en wil je je technieken showen en laten beoordelen? Dan kun je overwegen om mee te doen aan een barbecue wedstrijd. Barbecue wedstrijden zijn razend populair in voornamelijk de Verenigde Staten en beginnen langzamerhand ook steeds meer op te duiken in Nederland. Alle barbecue wedstrijden voor 2019 vind je hieronder;

Geef een reactie