Barbecue en foodtrends voor 2021

Elk jaar maken wij graag een inschatting van de belangrijkste barbecue trends voor het komend jaar. Dit doen we door individueel een lijstje te maken met de belangrijkste barbecue trends en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Vervolgens kiezen we de meest genoemde trends en maken we daar een ultiem lijstje van met barbecue trends waarvan wij denken dat ze 2021 zullen bepalen.

Roken en rookovens

rookovens barbecue trends 2021

Bij barbecueën denken we natuurlijk een barbecueën en niet direct aan roken. Roken is in de essentie een compleet andere techniek dat barbecueën. Wij denken dat er veel interessante gerechten te breiden zijn in Roker/Smoker die een versassende smaak krijgen dankzij het rookproces. Denk bijvoorbeeld aan een van meest bekende voorbeelden; gerookte zalm of makreel met lichte yoghurtdressing van dille.

Ga voor de klimaatneutraal

In plaats van te kiezen voor rundvlees, varkensvlees of kip, kiezen Nederlanders steeds meer voor plantaardige producten. Een voorbeeld van proteïne rijke plantaardige producten zijn bonen, granen en op planten gebaseerde vleesvervangers. Ongeveer 28% van de mensen ondervraagde mensen geeft aan vaker plantaardige proteïnes te eten dan een jaar geleden. Met als gevolg minder belasting voor het milieu. Dit blijft natuurlijke belangrijk en is misschien wel minder een trend maar meer een blijvend iets.

Hamburgers, ja hamburgers

Wij horen je denken: hamburgers? Hamburgers zijn een favoriet van veel mensen. Niet gek dat we daarom graag een burgertje bereiden op de barbecue. Wat gaan we dan anders doen en wat is dan die hamburger trend? Wat wij denken dat je gaat zien is dat hamburgers veel meer aangekleed gaan eten en klaarmaken.

Wat denk je bijvoorbeeld van een broodje hamburger met portobello en Gruyère kaas of een biologische Angusburger met een rode uienchutney en lichtzure framboos dressing? Een beetje dat idee.

Technieken en slimme elektronica

We zien het al een tijdje. Slimme apparaten om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan lampen en thermostaten die te bedienen zijn via ene appje op je telefoon. Weij denken dat er steeds meer ‘slimme producten’ voor de barbecue komen. Een goed voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld slimme thermometers waarmee je perfect vlees kan bereiden op de barbecue. Deze thermometers houden heel nauwkeurig de exacte temperatuur bij van de omgeving en van het vlees zelf. Zo voorkom je dat je een duur stuk vlees verklooid.

Het kan natuurlijk zijn dat wij er helemaal naast zitten of dat we een belangrijke trends zijn vergeten. Laat ons weten wat we missen.

Namens ons mooi barbecue jaar toegewenst!

Geef een reactie