Lekker feestelijk barbecueën in de sneeuw

Plannen voor een winter barbecue, misschien heb je er nog niet eens over nagedacht maar een winter barbecue is natuurlijk helemaal niet zo’n gek idee. In de winter kun je immers prima de barbecue ontsteken en komt die warmte misschien nog wel meer van pas dan in de toch al warme zomers. Om je in de barbecue stemming te brengen hebben wij een aantal recepten  bedacht die perfect te maken zijn op de barbecue en ook winter karakter hebben.

Stoof van de barbecue

Stoven is het garen van vlees gedurende ene lange tijd. Het doel van stoven is eigenlijk relatief taai vlees zacht te maken. Voor een stoof kun je daarom prima minder mails vlees nemen. Een stoofpotje van de barbecue. Voor een stoof van de barbecue kun je het best gebruikmaken een zogenaamde stoofpot/braadpan van gietijzer of zoals het in het buitenland noemen; een Dutch-oven. Voordat je iets gaat bereiden in de stoofpan is het van belang dat je vlees goed aanbakt zodat het een kleurtje krijgt. Dit doe je het best met een goed hete pan en een flinke klont boter. Of wat dacht je van een gevulde van de winter barbecue super gezond en kan ook prima vegetarisch gegeten worden.

Portobello met vulling van spinazie en geitenkaas

Maak de portobello’s schoon en verwijder de stelen. De stelen gebruiken we later snij deze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de fijngehakte stelen 2 min. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de paddenstoelen op de bolle kant en schep de spinazie erop. Verdeel de tomaatjes erover en bestrooi met de kaas.

Steek de barbecue aan. Rooster de portobello’s op de hete barbecue 10-15 min. of tot ze gaar zijn en de kaas is gesmolten. Leg eventueel een deksel op de barbecue zodat de kaas meer warmte krijgt om te smelten.

Bon Appétit

Eén reactie

Geef een reactie