De beste barbecue gadgets voor het barbecueën.

Je kunt natuurlijk niet alles hebben. Dat is niet mogelijk. Maar welke producten zijn nou echt een goede toevoeging en vergroten je barbecue plezier? Gezien iedereen gek is op lijstjes hebben wij ook een lijstje gemaakt met volgens ons de beste barbecue gadgets en musthaves waarmee je elke barbecue niet alleen gemakkelijker maakt maar ook veel lekkerder. Onze barbecue musthaves vind je hieronder. 

Pizzasteen

pizzasteen

De pizzasteen is een barbecue attribuut dat vooral de laatste jaren erg populair geworden is. Logisch wie is er nou niet gek op pizza! Wist je dat een barbecue heel veel dezelfde karakteristieken heeft als een traditionele houtgestookte Italiaanse pizzaoven? 

Als je erover nadenkt zul je tot de conclusie komen dat een zelfgemaakt pizza perfect bereid kan worden op de barbecue. Een barbecue bereikt namelijk hogere temperaturen dan een gewone huis tuin en keuken oven (meestal maximaal 250 graden celsius) een barbecue kan een temperatuur bereiken van maarliefst 400 graden celsius met gemak. Tover je barbecue om tot de ideale pizza oven, als je gebruikt maakt van een deksel en dus een pizzasteen. Een pizzasteen zorgt voor een krokante bodem en knapperige luchtige pizza korst. Met een pizzasteen beperk je je dus niet alleen tot barbecueën maar kun je ook aan de slag als aanstaand pizzaiolo! 

Pro tip: je kan met een pizzasteen ook perfect je eigen brood bakken op de barbecue! Een pizzasteen heb je al voor 30 euro maar er zijn ook veel duurdere exemplaren te koop.

 

Brikettenstarter

brikettenstarter

Het blijft vaak een uitdaging om snel en goed de barbecue op temperatuur te krijgen. Stuntelen met aanmaakblokjes of met spiritus leidt vaak niet tot het gewenste resultaat en zorgen ze voor voornamelijk vlammen en stank en aanslag. Dat is precies wat je nou niet wil als je de barbecue aansteekt! Maar hoe steek je dan de barbecue snel en gemakkelijk aan zul je denken? Nou daar hebben de  barbecue wetenschappers wat op gevonden. De ‘Brikettenstarter’ of ‘Barbecue Starter’. De Brikettenstarter is een handig hulpmiddeltje om snel je barbecue mee aan te krijgen. De luchtstroom zorgt ervoor dat de kolen in de starter veel sneller zullen ontbranden waardoor jij snel kunt beginnen met barbecueën zonder geklooi. Een starter heb je al voor 30 euro en scheelt je een hoop gezeik.

 

 

Barbecueborstel of Grillborstel 

Barbecueborstel

Ken je dat? Je wil beginnen met barbecueën maar je komt erachter dat het rooster van de barbecue nog vol zit met etensresten van de vorige keer. Dan hoeft niet langer meer. Met een goede Staalborstel Grillborstel kun je heel gemakkelijk alle resten na het barbecueën direct verwijderen. Je hebt geen schoonmaakmiddel hierbij nodig. Een Barbecueborstel heeft meestal een kant waarmee je het rooster kan schrapen en een stevige borstel waarmee je aanslag weg kan borstelen. Wie wil er nou niet op frisse barbecue starten? Bovendien kost een grillborstel ook niet de hele wereld en gaat je barbecuerooster langer mee als hem goed schoonhoud na elke barbecue sessie. Een goede borstel koop je hier al voor 15 euri.

 

 

 

Groentebasket 

groentebasket

barbecue draait vaak om vlees maar wist je dat je met de juiste hulpmiddelen de lekkerste groente kunt bereiden van de barbecue? De barbecue is perfect om groenten snel op te bereiden dit als voordeel dat groenten hun vitaminen en mineralen blijven houden en toch soepel/gaar worden en een heerlijk smaak krijgen. Hoe doe je dat zal je denken? 

Nou daar hebben ze wat op gevonden. Het zogenaamde ‘Groentebasket’ of in het Nederlands, groentenmand. Een groentemand is metalen mand met antiaanbaklaag of van RVS waarin je gesneden groenten kunt bereiden op de barbecue. De groenten mand zorgt ervoor dat je gesneden groenten niet door het rooster vallen wanneer je de groenten direct op rooster zou bereiden. Een paar minuutjes de gesneden groenten in de Groentebasket en je kunt genieten van heerlijk gegrilde groenten die bovendien ook nog eens heel gezond zijn doordat ze maar relatief kort gekookt zijn. 

Een Groentebasket voor de barbecue hoeft niet duur te zijn en zijn te koop in diverse maten en vormen. Wat ons betreft een waardevolle aanvulling op je barbecue accessoires om zo ook groenten te betrekken bij het barbecueën.

We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven met deze barbecue tips. Dit zijn onze favoriete barbecue accessoires of gadget. Maar wij denken dat iedereen dit in huis moet hebben om goed te kunnen barbecueën. Tip: koop een goede van RVS die gaan lang mee!

Geef een reactie