Weber Pulse 2000 Review, eindelijk barbecueën op het balkon van je huurhuis?

Toch barbecueën op je balkon zonder gezeur van de buren, met de nieuwe Weber Pulse 2000 gaat hier misschien dan toch eindelijk verandering inkomen. De Weber Pulse 2000 is een elektrisch barbecue die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik op een balkon van een huurhuis of ergens waar traditionele barbecueën niet wordt toegestaan vanwege overlast (huurhuizen en sociale huur). Weber heeft misschien wel de oplossing?

Op de meeste balkon van huurhuizen mag niet gebarbecued worden. Niet met gas en niet met houtskool of briketten, de Weber Pulse 2000 is misschien wel de uitkomst. Want wat vaak wel is toegestaan is het gebruikmaken van een zogenaamde elektrische barbecue of eigenlijk uit de kluiten gewassen gourmetstel of niet omschreven in verouderde huurvoorwaarden.

Weber Pulse 2000 review

Weber Pulse 2000 review

Wat haal je in huis?

De Weber Pulse 2000 is heeft een stevig gietijzeren rooster dat het dichtschroeien van vlees zelfs op elektrische barbecue erg makkelijk maakt doordat het perfect warmte vasthoud. De elektrische barbecue maakt een zeer degelijke indruk, ‘dit is echt wat anders dan een princess barbecue van 30 euro’. De Weber Pulse 1000 heeft een enkele verwarmingselement en de Weber Pulse (2)000 heeft twee warmte elementen waarmee je bijvoorbeeld vlees en groente en vlees separaat van elkaar bereiden, doordat je 2 verschillende warmte per elementen kan instellen. Erg handig.

Onder het verwarmingselement bevindt zich een metalen binnenhuis dat de warme reflecteert naar boven toe. Het bedieningselement met twee draaiknoppen voelt degelijk. Met de twee draaiknoppen kan de warmte ingesteld worden. Een belangrijk voordeel van een elektrische barbecue als de Weber Pulse is dat je heel gemakkelijk de warmte kan beheersen door aan een knop te draaien. Het bedieningselement is ook los te halen van de Weber Pulse zelf wat makkelijk is tijdens het schoonmaken. Wat leuk is aan de Weber Pulse 2000 is dat de barbecue geleverd wordt met temperatuur meters die in het vlees gestoken kunnen worden en vervolgens aangesloten worden op het bedieningselement, als je vlees de juiste temperatuur bereikt laat het bedieningselement je dit horen, perfect en iets wat zelf barbecue liefhebber zal aanspreken.

Weber Pulse 2000 review

De Weber Pulse 2000 en 1000 worden geleverd met stevig verrijdbaar onderstel. Makkelijk als je de barbecue wil verplaatsen. Dat bij levering zelf in elkaar gezet moet worden, maar dit is eenvoudig en goed beschreven in de handleiding.

De Weber Pulse beschikt over een lange kabel, die zeker van pas gaat komen als je stopcontacten binnenshuis zitten. De kabel is van goed kwaliteit en lijkt een goed isolatie te hebben. Elektrisch barbecueën past natuurlijk perfect in deze tijdsgeest immers het beperken van C02 uitstoot en toch de mogelijkheid hebben om te kunnen ‘barbecueën’ waar dat eerder niet kon. Deze elektrische barbecue lijkt een gat in de markt op te vullen en een serieus alternatief voor een traditionele barbecue.

Super innovatief

Dankzij de handige iGrill App van Weber wordt barbecue een feest. Met de App kun je namelijk precies alle ‘kookdata’ van je vlees bijhouden terwijl je geniet van een biertje. Je weet zo precies wanneer het vlees perfect bereid is. Nooit meer rauw of aangebakken vlees. Informatie is via Bluetooth op uw mobiel op afstand te zien. De barbecue is uitgerust met maximaal twee iGrill thermometers. Perfect!

Weber Pulse 2000 review

 

Echt barbecueën doe je natuurlijk met kolen of briketten maar desalniettemin zal de Weber Pulse je niet teleurstellen en weet zelfs een bijzonder goed ‘grill’ resultaat neer te zetten zonder de ongemakken die het barbecueën kan meebrengen als woont in een huurhuis of dichte buurt. Een belangrijk voordeel van de Weber Pulse 2000 elektrische barbecue is dat je bovendien nooit zonder kolen zit.

Weber Pulse 2000 review

Weber Pulse 2000 review

Een andere zeer populaire oplossing komt van Philips, de Philips Smoke-less indoor grill. Een barbecue die je zelfs binnenshuis kan gebruiken. Die barbecue werkt op een soortgelijke manier als de Weber. Alleen heeft de Philips nog een speciale troef, namelijk een afzuigmechanisme. Philips claimt dat je de barbecue binnen kan gebruiken en dat de barbecue nauwelijks tot geen rookoverlast geeft. Bovendien is de Philips Smoke-less Indoor Grill een stuk betaalbaarder dan de Weber.

Specificaties

 • Digitaal temperatuurscherm
 • Ingebouwde iGrill
 • Rood indicatorlampje
 • Uitneembare onderdelen
 • Effectief vetopvangsysteem
 • Porselein geemailleerde gietijzeren grillroosters
 • Industrieel design
 • Elektrische barbecue
 • Geïntegreerde thermometer
 • Porselein geëmailleerde, gietijzeren grillrooster
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen (B x H x D): 68 x 61 x 65 cm
 • Garantie: 5 jaar

Conclusie

Eerlijk toegegeven ben ik een fan van de Weber Pulse het product doet precies wat het belooft namelijk perfect vlees grillen zonder gezeik, ik zeg bewust grillen wat barbecueën doe je op kolen of briketten. Maar eerlijk is eerlijk ik ben onder de indruk, sterker nog op het moment dat je even snel iets van een gegrilde smaak wil voorzien biedt de Pulse een uitkomst. Een kwestie van een paar minuten opwarmen en het vlees of vis kan erop. Geen urenlange voorbereidingen of barbecues die niet willen branden of gastanks die leeg blijken te zijn. Gewoon gaan met die banaan. Enige nadeel is de prijs, deze ligt namelijk rond de 800 euro.

Video recensie

Geef een reactie